УКР   |   РУ
0-800-335-895   Безкоштовно зі всіх номерів
УКР   |   РУ

Фунгіциди від фітофторозу картоплі та томатів

Фунгіциди від фітофторозу картоплі та томатів
Фунгіциди від фітофторозу картоплі та томатів

Захист томатів і картоплі від грибкових хвороб


Фітофтороз і альтернаріоз вважаються найбільш небезпечними хворобами картоплі і томатів в Україні, що можуть призвести до повної втрати врожаю.
При фітофторозі уражуються листки, стебла й особливо сильно плоди томатів і бульби картоплі.


На листках утворюються бурі плями, які розміщені переважно по краю листкової пластини, а з нижньої сторони білуватий наліт. На стеблах і черешках з´являються темно-бурі смуги, а на плодах томатів – плями різного забарвлення і форми: бурі, концентричні, у вигляді незімкнутих зелених кілець, маслянисті, темно-зелені, зморшкуваті, облямовані, розпливчасті, з нерівною поверхнею, хоча гнилизна проникає глибоко в плід. Особливо сильно гнилизна розвивається при дозріванні, перевезенні і збереженні плодів.

Розвиток фітофторозу на картоплі та помідорах


Для розвитку фітофторозу сприятливі холодні ночі і порівняно теплі дні при високій вологості повітря (часті дощі, тривалі тумани і рясні роси). У теплицях хвороба сильно розвивається при дощуванні рослин і вологості повітря понад 70%.
Джерелом інфекції фітофторозу можуть бути заражені насіння, бульби і залишки уражених рослин.


Альтернаріоз або суха плямистість уражує помідори та інші пасльонові культури. На нижніх листках утворюються плями бурого кольору, які поступово збільшуються. На стеблах, як і на листках утворюються овальні плями, що визиває суху гниль стебел. Плоди уражуються в кінці вегетації. На них, частіше коло плодоніжки утворюються темні, вдавлені, округлі плями


Найбільш ефективним та дієвим методом боротьби з цими хворобами є використання фунгіцидів, тобто засобів захисту рослин проти хвороб.

Фунгіциди від фітофторозу томатів та картоплі


Компанія СБМ Лайф Саєнс пропонує ефективну технологію надійного захисту картоплі та томатів проти фітофторозу і альтернаріозу з використанням препаратів виробництва відомих європейських виробників.


Обробки томатів проводять обов’язково чергуючи препарати. Перше обприскування необхідно провести профілактично в фазу формування стебла та листків - контактним препаратом Блу Бордо з розрахунку 50г на 4-5 літрів води на сотку.
Блу Бордо – це препарат компанії UPL на основі міді який виробляється у Франції, зареєстрований для органічного землеробства, легко розчинюється у воді та не залишає плям на рослині.


Наступну обробку необхідно провести системним препаратом який одночасно ефективний проти альтернаріозу та фітофторозу - Магнікур Нео – 20мл на 5 л води на 1 сотку.
Препарат Магнікур Нео – більш відомий під назвою Консенто. Але в 2018 році компанія СБМ Лайф Саєнс зареєструвала даний засіб під торговою назвою Магнікур Нео – для роздрібного продажу населенню.

Обробку картоплі з фази зав’язування плодів необхідно проводити препаратом Магнікур Фіно - 15 мл на 5л води на 1 сотку, який є неперевершеним в боротьбі з фітофторозом.


Препарат Магнікур Фіно – більш відомий під назвою Інфініто. В 2018 році компанія СБМ Лайф Саєнс зареєструвала даний засіб під торговою назвою Магнікур Фіно – для роздрібного продажу населенню.


Магнікур Нео та Магнікур Фіно виробляється компанією Байєр АГ на замовлення СБМ Лайф Саєнс.


Обробка картоплі Магнікур Нео наприкінці вегетації запобігає зараженню фітофторозом бульб, що дуже важливо для якісного зберігання.
Магнікур Нео – це комбінований фунгіцид системно-проникної дії, який має унікальний механізм дії на патогена, що й пояснює його надзвичайно високу ефективність в порівнянні з іншими засобами захисту рослин. Має дві діючі речовини, одна з яких абсолютно нова та захищена патентом від виробництва різних «аналогів».


Магнікур Фіно – препарат , який містить дві діючі речовини. Перша діюча речовина трансламінарної дії з нового хімічного класу, з унікальним механізмом дії на фітофтороз.
Друга діюча речовина системної дії, та крім фунгіцидної дії є потужним стимулятором росту. Наявність двох діючих речовин разом з новим механізмом дії запобігає виникненню стійкості збудників хвороб до препарату.
Для використання на присадибних ділянках розроблена упаковка Магнікур Нео місткістю 20 мл та 100 мл, упаковка Магнікур Фіно місткістю 20 мл, 60 мл, 500 мл.


Нагадуємо що для отримання найкращого результату необхідно проводити обприскування профілактично - до початку симптомів хвороби, бо попередити захворювання набагато простіше та дієвіше.
Лише системний захист томатів і картоплі дозволить Вам одержати високий врожай і якісну продукцію.

0-800-335-895
Безкоштовно зі всіх номерів
© 2002—2024 «Спектр Сад» —
найкраще для вашого врожаю
© 2002—2024 «Спектр Сад» —
найкраще для вашого врожаю
На нашому сайті ми використовуємо cookie для збору інформації технічного характеру.
Продовжуючи використовувати цей сайт, ви даєте згоду на використання файлів cookies.
Я згоден