УКР   |   РУ
0-800-335-895   Безкоштовно зі всіх номерів
УКР   |   РУ

Білокрилка на розсаді, як побороти?

Білокрилка на розсаді, як побороти?
Білокрилка на розсаді, як побороти?

Багато з нас, хто живе в багатоквартирних будинках, полюбляють прикрашати свої балкони квітами. Проте купуючи розсаду в садових центрах чи на базарах, ми не задумуємося, що разом із квітами можемо придбати ще й безкоштовний додаток у вигляді різноманітних шкідників, які надалі нароблять нам прикрощів.

Блокрилка — напрочуд неприємний шкідник, від якого, до речі, дуже важко позбавитись. Торік і я втрапив у таку халепу.

 

Купивши розсаду в одному садовому центрі, я навіть не підозрював, що придбав її з «небезпечним додатком». Розсаду висадив у ящику на балконі, після пересадки укорінював, через тиждень підживив.По роботі я часто їжджу у відрядження, тому не міг приділити багато уваги висадженим квітам. Однак десь на другий-третій тиждень після посадки звернув увагу на свою «балконну клумбу». О жах, нові бутони не розпустилися, а посохли, листя почало світліти, вкрилося дрібними білими плямками, а серед рослин пурхали білі мушки. Це була білокрилка. Час утрачено — на листі вже виднілися личинки і яйцекладки

1. Не гаючи часу, розчинив упаковку препарату Актара 1,4 г в 0,5 л води і полив розсаду в ящику.

2. Невеликий об’єм розчину (50–70 мл) перелив у використану упаковку з-під побутової хімії з розпилювачем і побризкав рослини.

На другий день летюча доросла білокрила зникла, а через тиждень на листі не було видно жодної живої личинки. Проте час таки втратив — квіти почали активно цвісти через три тижні. Білокрилки більше не було. Пізніше в середині літа повторно полив рослини препаратом Актара. Тепер, маючи досвід, обов’язково після посадки розсади, висадки квітів роблю профілактичний полив розчином Актара.

Актара  — системний інсектицид проти широкого спектра шкідників садових, польових, овочевих і декоративних культур. При застосуванні методом поливу набагато подовжує захисний період — до 45–60 днів. Головне — можна спати спокійно і не хвилюватися за висаджені рослини. Для побутового застосування форма поливу дуже приваблива: - не має запаху препарату, - препарат не леткий, - дуже просто вносити, - довгий захисний період, - захист від попелиць, щитівок, червця, білокрилки та інших (не захищає від кліща), - оптимальна концентрація розчину для поливу — 0,2–0,3 % (упаковка 1,4 г на 0,5–0,7 л води), - немає фітотоксичності для рослини.

0-800-335-895
Безкоштовно зі всіх номерів
© 2002—2024 «Спектр Сад» —
найкраще для вашого врожаю
© 2002—2024 «Спектр Сад» —
найкраще для вашого врожаю
На нашому сайті ми використовуємо cookie для збору інформації технічного характеру.
Продовжуючи використовувати цей сайт, ви даєте згоду на використання файлів cookies.
Я згоден